Joulusatu Verbaalin kynästä: PAINOTALO PUKEUTUI PINKKIIN

Asiakkaani Painotalo Markprint halusi muistaa omia asiakkaitaan ja kumppaneitaan perinteisellä joulupostilla. Mieleeni tuli ehdottaa joulusatua, jonka voisin heille kirjoittaa, vuoden tositapahtumiin vahvasti pohjaten. Olenhan nykyisin ihan ”virallisesti” myös lastenkirjailija kolmen julkaistun lastenkirjan jälkeen.

Satu on itse asiassa erittäin toimiva formaatti myös aikuislukijoiden keskuudessa. Vai mitä olet mieltä?

Markprintin joulusatu 2019:
PAINOTALO PUKEUTUI PINKKIIN

Sinivalkoisessa valtakunnassa elettiin harmaita aikoja, ja kaamos koetteli jälleen loskassa tarpovaa kansaa. Kuluneena vuonna oli onneksi koettu kansakuntaa ilahduttaneita onnistumisen elämyksiä – Huuhkajat olivat lunastaneet himoitun paikan EM-kisakoneeseen ja Lahdesta oli leivottu Euroopan ympäristöpääkaupunki vuodelle 2021.

Mutta vastoinkäymisiltäkään ei oltu vältytty. Viimeisimpänä kansakuntaa oli koetellut Postin lakko, josta myös joulutonttu Mark Printtinen oli ollut erityisen huolissaan. Mitä jos kansaa ilahduttavat joulupostit jäisivät tänä vuonna vallan jakamatta? Eihän mikään tuntunut niin hyvältä kuin käsinkosketeltava painettu joulutervehdys, jossa oli oma nimi päällä.

Eräänä marraskuisena keskiviikkopäivänä joulutonttu Mark Printtinen sai Korvatunturilta iloisen puhelun: lakko oli saatu soviteltua, joten tontun jouluhuolet kaikkosivat hetkessä. Niinpä joulutonttu Printtinen sai ajatuksen. Jospa kaikille pimeydessä vaeltaville ystäville lähettäisi tänä vuonna oikein värikylläisen joulukirjeen, sellaisen astetta säihkyvämmän, jotta se varmasti erottuisi muun postin joukosta.

tonttu_markprint.jpg

Mark Printtinen avasi tietokoneen ja googletti hakusanoilla ”Erottuvaa erilaista” ja sai hakutulokseksi lahtelaisen Kirjapaino Markprintin. Tapahtunut tuntui lähes kohtalon johdatukselta – ja vähän naurattikin. Nimi todellakin saattoi joskus olla enne.

Joulutonttu Printtinen soitti oitis Markprintin myyntiin ja hänet kutsuttiin saman tien tutustumaan painotalon arkeen. Mark Printtinen otettiin vastaan ystävällisesti ja hänelle esiteltiin erilaisia painoteknisiä ratkaisuja – mutta kuitenkin niin, ettei edes painoalaa tuntematon tonttu pudonnut kelkasta. Puhuttiin asioista vaikeita ammattitermejä välttäen ja konkreettisia esimerkkejä esitellen. Ja siitä Mark Printtinen piti.

Värejä rakastava Mark Printtinen vaikuttui erityisesti painotalon uudistuneesta ilmeestä, joka oli selkeä, mutta kaikessa pinkkeydessään miellyttävän raikas ja moderni. Ilmeen uudistus oli kuulemma osa kokonaisvaltaista toiminnan kehittämistä. Kirjapaino Markprintissä oli jo hyvän aikaa katsottu luottavaisin mielin tulevaan.

Oli investoitu moderniin teknologiaan, palkattu taloon uusi myynnin ammattilainen ja tehty selkeä linjanveto. Asiakkaille tarjottaisiin sekä toimivaa tavallista, että erottuvaa erilaista. Aina sen mukaan, mikä asiakkaan parhaaksi kulloinkin oli. Niinpä Mark Printtiselle tarjottiin MarkSilverCover-menetelmällä painettua joulukirjettä, sillä asiakas oli tällä kertaa sitä mieltä, ettei blingblingiä voinut joulun alla olla yhtään liikaa.

Vierailunsa jälkeen Mark Printtinen oli vakuuttunut siitä, että kun kaamoksen jälkeen alkaisi jälleen kirkastua, nousisi koko valtakuntaa valaiseva aurinko Lahden suunnalta pinkinhehkuisena. Onnellinen joulutonttu saattoi hymyssä suin jatkaa jouluvalmistelujaan.

Tämä tositapahtumista ammentava joulusatu ei pääty sanoihin Sen pituinen se. Tämä satu päättyy sanoihin: Jatketaan yhdessä parempien painotuotteiden parissa vuonna 2020.

markprint_joulusatu_loppu

Myös Toteuttamo Verbaali kiittää upeita asiakkaitaan kuluneesta vuodesta. Vapaa Verbaalikko -blogi on ollut lähes koko kuluneen vuoden paitsiossa. On ollut pakko priorisoida – sen ihmeellisempää selitystä taustalta ei löydy. Toivottavasti vuosi 2020 olisi taas hieman aktiivisempi bloggausvuosi.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s