Lahtelainen pk-yritys HAE NYT yrityspalveluseteliä! Näin voisimme yhdessä kehittää markkinointianne.

Lahden kaupunki jakaa jälleen 5000 euron arvoisia yrityspalveluseteleitä 1-49 henkeä työllistäville lahtelaisyrityksille. Setelin omavastuuosuus on 20 prosenttia. Hienoa Lahti!

Palvelusetelin avulla yritys pääsee kehittämään myyntiä/markkinointia valitsemansa palveluntarjoajan kanssa. Tänä vuonna jaossa on myös ”ympäristöpääkaupungin erikoinen” 2500 euron arvoinen kestävän kasvun seteli. Yritykseni Toteuttamo Verbaali on palveluntarjoajana molemmissa seteleissä.

Setelin hakuaika päättyy 3. toukokuuta 2021 ja hakuohjeet löydät LADECin sivuilta.

Valmiit pakettiratkaisut ovat luonnollisesti esimerkinomaisia. Lopullinen suunnitelma siitä, mitä palvelusetelin avulla tehdään, on tietysti asiakkaan kanssa yhdessä läpikäytävä asia ajankohtaiset tarpeet huomioiden. Tässä blogautuksessa esittelen tämän vuoden kolme ”valmispakettia”, joiden avulla pääset varmasti jyvälle siitä, voisiko Toteuttamo Verbaali olla yrityksesi tarpeisiin soveltuva kumppani, jos yrityspalveluseteli osuu kohdallenne. (Setelit arvotaan kaikkien kriteerit täyttävien kesken.)

Lopusta löydät myös viime vuoden palveluseteliasiakkaani palautteen yhteistyöstämme.

1. Mediatiedottaminen – yritysviestinnän timantti

Oletko aina ajatellut, ettei yrityksenne voisi koskaan ylittää uutiskynnystä medioissa? Kun ammattilainen analysoi liiketoimintanne tiedottajan lasit nenällä, löytyy mediatiedottamiseen juuri ne kärjet, jotka tekevät yrityksestänne kiinnostavan myös toimittajan silmin.

Palvelupaketti sisältää:

•Liiketoiminnan analyysista jalostunut kevyt viestintäsuunnitelma vuodeksi eteenpäin.
2-3 mediatiedotteen tekstintuotanto + kuvasuunnitelma.
•Tiedotekohtaiset kohderyhmäanalyysit + kattavat jakelulistat.
•Tiedotteiden jakelu ePressi-alustaa hyödyntäen. Statistiikka tiedotteiden kiinnostavuudesta kohderyhmän keskuudessa.
Somepäivitykset omiin kanaviin tiedotemateriaaleista.

2. Yrityksen tarina markkinoinnin kivijalaksi

Monen pienen yrityksen vahvuus on yrittäjäpersoonasta/persoonista kumpuava inhimillinen tarina. Palvelu on tarkoitettu yritykselle, joka tunnistaa yritystarinan olevan selkeä erottautumistekijä/kilpailuvaltti, mutta tarinaa ei ole missään vaiheessa sanoitettu eikä saatettu asiakkaiden tietoisuuteen.

Palvelupaketti sisältää:

Aikakauslehtimäisen yrittäjätarinan, jota voidaan hyödyntää asiakkaan valitsemissa kanavissa (esim. verkkosivut, erilaiset julkaisut, some).
Tarina-analyysin ja suunnitelman, jonka avulla yrityksen uniikkeja vahvuuksia voidaan hyödyntää muussa markkinoinnissa.
21 tekstintuotantotuntia (3 työpäivää). Tarinasta nousseista vahvuuksista voidaan tehdä esimerkiksi somepostauksia, blogikirjoituksia, uudistaa verkkosivutekstejä tai luoda mainostekstejä esitteisiin tai muihin markkinointimateriaaleihin.

Tässä muutama poiminta Verbaalin tyylillä kirjoitetuista yritystarinoista eri toimialoilta:

Kanavan Panimo: Visionääriveljekset vaalivat juurevan oluen perintöä kekseliäällä twistillä
Vääksyn Lääkärikeskus: Terveydenhoitoalan iloiset kapinalliset palvelevat omassa lääkärikeskuksessa
Valmennuksen Vire: Metsänhoitaja, mainosnainen ja valmentaja

3. Yritysblogin perustaminen/freesaus ja julkaisusuunnitelma

Palvelu yritykselle, jonka toimialalla sisältömarkkinointiin panostavat yritykset erottuvat edukseen. Yritysblogi on toimiva väline, mutta päänvaivaa voi tuottaa aiheiden ideointi ja konkreettinen kirjoitustyö.

Pakettiin kuuluu:

Blogityöpaja, johon yrityksestä voi osallistua 1-6 henkeä. Kirkastamme yritysblogin tavoitteet, luonteen ja tavan puhua. Sen jälkeen olemme valmiit sisällöntuotantoon. Jokainen osallistuja tarttuu yhteen teemaan ja kirjoittaa yhden blogikirjoituksen julkaisuvalmiiksi asti. Toteuttamo Verbaali ohjeistaa ja sparraa jokaista henkilökohtaisesti maaliin saakka.
Kolme ammattitoimittajan blogitekstiä. Työpajan jälkeen yrityksellä on siis monta julkaisuvalmista tekstiä blogiinsa.
Julkaisusuunnitelma koko loppuvuodeksi sekä ohjeet blogitekstien julkaisuun WordPress-alustalla.

Pakettia voi soveltaa myös yritys, jolla yritysblogi on jo olemassa, mutta sen päivittäminen on jäänyt suunnitelman asteelle.

Palautetta palveluseteliasiakkaalta 2020

Sain ilokseni Lahden kaupungilta yrityspalvelusetelin, jonka halusin käyttää Toteuttamo Verbaalin palveluihin eri palveluntarjoajat vertailtuani. Olin jo aiemmin ihastunut Terhin tutulle pienyrittäjälle kirjoittamaan yritystarinaan, joten odotukset olivat korkealla, mutta pettyä ei tarvinnut. Terhi loi aloittavalle yritykselleni juuri minun näköiseni, erottuvan tavan puhua ja auttoi markkinoinnissa PUREn upeaan alkuun.

Sain myös jatkoa varten selkeät askelmerkit tekemiseen. Uutta yritystä perustaessa yrittäjällä on tuhat rautaa tulessa. Oli onni saada juuri Terhin rautainen ammattitaito ja luovuus avuksi markkinointiin ja viestintään.
 
Kati Turunen
yrittäjä, suuhygienisti
PURE Suuhygienistipalvelut

Asiakas valitsi itselleen Yrityksen tarina markkinoinnin kivijalaksi -paketin. PUREn tarinaa hyödynnettiin verkkosivuilla, somessa ja suorapostituksena lähetetyssä asiakaskirjeessä.

Lue uuden yrityksen syntytarina täältä.

Onnea upealle yritykselle ja sen upealle yrittäjälle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s