Verbaalin kvartaalikatsaus 1/24: Helppoo ja Nopeeta vai kaikki täysin Kiven takana?

Vuoden 2024 uutuutena Toteuttamo Verbaali aloittaa nyt sisällölliset osavuosikatsaukset kuluneesta vuosineljänneksestä. Tähän katsaukseen päätyi neljä hyvin erilaista keissiä alkuvuoden töistäni. Tervetuloa mukaan!

1. Vuosi alkoi sopimusasiakkaani* Rezulton luona pohtien heidän asiakasviestintänsä konseptoimista säännöllisesti toistuvaksi rutiiniksi. Vuosi 2023 oli käytetty brändiuudistukseen ja uusasiakashankinnan tukemiseen, joten nyt oli hyvä aika kääntää katseet olemassa oleviin asiakkaisiin.

*sopimusasiakkuus = työskentelen sovitun määrän päiviä säännöllisesti asiakkaan toimistolla ulkoistettuna sisältöpäällikkönä. Helposti budjetoitavaa ja kustannustehokasta! Hommat etenevät rivakasti, kun asiakaskin on varautunut markkinointiteemaisiin mietintöihin kanssani kyseisinä päivinä.

Haussa oli siis aikaa kestävä toteutusidea tilitoimiston säännöllisesti lähtevälle asiakaspostille, joka tuottaisi aitoa lisäarvoa saajalleen. Samalla muistuteltaisiin luontevasti aiheeseen liittyvistä lisäpalveluista, jos sellaisille olisi tarvetta.

Päädyimme Kuukauden Helppo & Nopee -konseptiin. Kerran kuussa valitsemme yhden taloushallinnon teeman lähempään tarkasteluun. Siitä koostan helposti ja nopeasti silmäiltävän selkokielisen infokirjeen, joka kertoo aiheesta tärkeimmät ajankohtaisuudet.


Teemoja valitessa pyrimme huomioimaan erilaiset toimialat ja yhtiömuodot. Kaikki Helpot ja Nopeet eivät voi millään koskettaa kaikkia, mutta vuoden juoksussa jokainen asiakas saa varmasti useamman itselleen hyödyllisen faktaknopin. (Oletuksen paikkansapitävyyttä tiedustellaan tietysti seuraavassa asiakastyytyväisyyskyselyssä.)

2. Helmikuussa kaivoin pitkästä aikaa kouluttajahatun kaapista, kun vedin kolmen tunnin brändäys ja kirjallinen viestintä -painotteisen tilauskoulutuksen erään ammattitutkinnon opiskelijoille. Sain setistä niin mahtavaa palautetta, että innostuin tuunaamaan sisältöä vielä hieman paremmaksi. Nyt tämä tuunattu setti on tarjolla Toteuttamo Verbaalin omana iltakoulutuksena Lahden Dooroomilla 17.4.

Muutama paikka on vielä jäljellä Brändiä kunnioittava viestintä -koulutukseen, jonka ilmoittautumisaika päättyy 8.4. Koulutuksen hinta on 110 euroa + alv. Lahti City ry:n jäsenet sekä yksinyrittäjät saavan 20 euron alennuksen.

Tutustu koulutukseen tarkemmin ja nappaa yksi viimeisistä paikoista: www.verbaali.fi/koulutus



3. Maaliskuussa vietettiin asiakkaani Stonegroup Finlandin ja Liuskemestareiden 30-vuotisjuhlia Pikku-Finlandiassa Kiven takana -asiantuntijaseminaarissa. Tilaisuudessa julkistettiin myös upea Kiven takana -juhlakirja, joka piti minut kiireisenä loppuvuoden. Mutta kerrotaan siitä vaikka toisella kertaa omana blogikirjoituksena. Sellaisen se nimittäin ansaitsee.

Koostin Liuskemestareiden blogiin juhlaseminaarista tuoreeltaan kevyen fiilistelyraportin. Päädyimme myös lähestymään medioita pienimuotoisesti sähköpostitiedotteella, johon valittiin kärjeksi uusi arkkitehtipalkinto. Manuaalisesti hoidettu mediajakelu kattoi asiakkaalle tärkeimmät mediat sekä muutaman yleismedian. Lähetys poiki kaksi mediaosumaa asiakkaalle erittäin osuvissa verkkojulkaisuissa: Projektiuutisissa ja Arkkitehtitoimistojen liiton uutisissa

Seminaarin asiantuntijapuheenvuoroista on tarkoitus ammentaa vielä pari muutakin blogautusta ajattomista teemoista. Tämä onkin hyvä pitää aina mielessä, kun suunnitellaan tapahtumaviestintää. Tuoreeltaan lähetettävä tiedote tai julkaistava blogipostaus on tehtävä nopeasti ennen kuin tuoreus katoaa. Jos/kun esiintyjiä on ollut useita, ei tällaiseen koosteeseen voi nostaa kuin pienet maistiaiset jokaiselta.

Mutta jos/kun toimittaja on kuitenkin tilattu paikalle, kannattaa toki siitä ottaa kaikki hyöty irti. Seminaarin tallenteisiin ja esiintyjien presentaatioihin on helppo palata vielä paremmalla ajalla tarkemmin, kun ajankohtaisviestintä on saatu maailmalle.



4. Alkuvuodesta käynnistyi myös ”legendaarisen” eli toista kertaa järjestettävän Lahen Firma Cupin myynti. Toteuttamo Verbaali hoitelee pro bonona tämän hyväntuulisen höntsäfutisturnauksen viestintää.

Lahen Firma Cup järjestetään Kisapuistossa 16. elokuuta. Osallistumismaksu per joukkue on tasan 1000 euroa. Ja mikä parasta: kaikki turnaustuotot paikallisen junnufutiksen tueksi. Lue viime vuoden pilottiturnauksen tunnelmat ja tulosta esite vaikka HR:lle esiteltäväksi Verbaalin sivuilta www.verbaali.fi/lahenfirmacup. Lisätietoja saa tietenkin minulta.

Tähän päättyy vuoden ensimmäinen kvartaalikatsaus. Seuraile toki Verbaalin kuulumisia myös Facebookissa tai henkilökohtaista tiliäni linkkarissa.

Terhi / Tellu / Verbbis
yrittäjä, toteuttaja, ”verbaalitohtori”
Toteuttamo Verbaali Oy

Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla terhi.kangas@verbaali. Toki vastaan myös puhelimeen 050 555 2577, mikäli en ole juttukeikalla, palaverissa tai kouluttamassa. Jos en pääse vastaamaan heti, kannattaa jättää tekstarina soittopyyntö, niin palaan heti kun pystyn.

Jätä kommentti