Onko yrityksen blogi hyvä nimi yrityksen blogille?

Ei minusta. Sehän on vähän sama kuin jos yrityksellä olisi asiakaslehti, jonka nimi olisi asiakaslehti. Kyllä blogi ansaitsee nimen siinä missä lehtikin.

Kun graafikkokumppanini teki minulle viime syksynä Toteuttamo VERBAALIn nettisivuja, hän valitsi WordPress-teeman, jossa blogialusta oli valmiiksi mukana. Ajattelin, että mennään nyt ainakin alkuun sillä. Blogi oli siis ikään kuin nettisivustoni yksi alasivu, joten teknisesti käteni olivat aika sidotut. Sen ominaisuudet ja sitä myöden mahdollisuudet olivat selvästi karsitummat kuin mihin olin Toisen kanssa -blogia pitäessäni tottunut. Tuskastutti usein. Twitter-jakonappikaan ei toiminut eikä Facebookia käyttämätön isäni voinut tilata päivityksiä sähköpostiinsa. Blogin osoitekin oli varsin tympeästi verbaali.fi/blogi.

Ei hyvä.

Tässä kohtaa pieni bloggauslaiskuus (tietysti vain työkiireisiin vedoten) kääntyi eduksi. Postauksia yritykseni blogiin oli ehtinyt kertyä kymmenen. Tuon sisältömäärän uudelleen syöttäminen kuvineen uuteen blogipohjaan ei vielä olisi mahdottomuus, joten eilisen päivän pyhitin mieluisan blogialustan etsimiseen ja mekaaniseen copy-paste-toimintoon.

Hieman turhauttavaahan se kieltämättä oli, mutta nyt se on tehty! Joten tattadattadaaaa, skumppaa ja torvensoittoa:

Toteuttamo VERBAALIn blogi on nyt nimeltään VAPAA VERBAALIKKO ja sillä on ihan oma osoite vapaaverbaalikko.com. Onko nimivalinta onnistunut, sen näyttänee aika.

(Mitä sinä olet mieltä? Entä mitä pidät blogin visuaalisuudesta?)

Omasta mielestäni nimi kuvaa hyvin blogini luonnetta tällä hetkellä. Tuon otsikon alle mahtuvat freelance-toimittajan kolumnit, freelance-copywriterin näkemykset markkinoinnista sekä pienyrittäjän arkiset kiemurat liikuntahankkeen raportoinnista aina oman yrittäjäidentiteetin pohdintaan. Vapaa verbaalikko saa kirjoittaa ihan mistä se haluaa! Se on hengeltään astetta kevyempi kuin Toteuttamo VERBAALIn blogi, vaikka onkin käytännössä juuri sitä. Sillä on kuitenkin oma itsenäinen elämänsä.

Tästä olisi tietysti luonteva jatkaa kirjoitusta pohtimalla yritysblogien luonnetta enemmänkin, sillä onhan se yksi intohimokohteistani, joista mielelläni myös koulutan. Mutta koska huomiset Työväen tuparit alkavat tässä kohtaa perjantaita jo painaa päälle, käytän yrittäjän vapauttani ja lopetan tämän työviikon juuri parahiksi ennen puoltapäivää.

Oikein iloista vappua kaikille Vapaan verbaalikon ystäville!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s