KOLUMNI: Juokseva mainospaikka on nolon halpa

Suomen suurin juoksukarkelo on taas tämän vuoden osalta juhlittu. Toukokuun puolessavälissä Helsinki City Runin uudistunutta reittiä ilmoittautui testaamaan lähes 12 000 juoksijaa. Uusi reitti kiinnosti minuakin siinä määrin, että mukaanhan sitä oli lähdettävä, vaikka kevään treenaus oli ollut vaisuhkoa.

Iso motivaattori oli myös edellisellä viikolla painosta saapunut juoksupaita, jollaista ei takuulla olisi kenelläkään muulla. Sitä olisi ehdottomasti päästävä juoksuttamaan. Kyseessä olisi ensimmäinen tapahtuma, johon osallistuisin niin sanotusti firman tallissa ja nyt minulla olisi myös yrityksen oma juoksupaita. Mahanpohjasta kouraisi yhtä ihanasti kuin lapsena vuoristoradan jonossa.

Yhden naisen yrityksen kohdalla ”firman juoksuklubi” on tietysti osittain puhdas vitsi, mutta on siinä pala totuuttakin. Pienyrittäjälle, jonka markkinointibudjetti on vaatimaton, on kaikki näkyvyys plussaa. Vaikkakin sitten vain firman nimi osallistujaluettelossa.

On ilahduttavaa huomata, että myös monet suuremmat yritykset ovat oivaltaneet juoksevien mainospaikkojen arvon. Helsinki City Runille oli ilmoittautunut yritysilmoittautumisen kautta tänä vuonna noin 3000 juoksijaa. Joka neljäs juoksija siis edusti tapahtumassa työnantajaansa. Uskallan väittää, että aika monella heistä oli myös firman paita päällä. Ja jos ei ollut, niin ensi vuodeksi kaikki te yritykset, jotka henkilöstönne osallistumisia maksatte: painokoneet laulamaan ja sassiin!

On nimittäin vaikea keksiä parempaa ja kustannustehokkaampaa mainospaikkaa kuin itsestään huolta pitävä työntekijä, joka sosialiseeraa tapahtumassa iloisesti työkavereidensa ja muiden osallistujien kanssa.

Näystä tulee väistämättä mieleen, että tuo yritys on varmasti kiva työpaikka. Tuo yritys välittää työntekijöistään ja heidän hyvinvoinnistaan. Tuolla yrityksellä on varmaan muutenkin arvot kunnossa. Tuonnehan voisi vaikka itsekin hakea töihin tai tehdä tuon yrityksen kanssa yhteistyötä.

Juoksuharrastuksen tukeminen on tietysti järkiveto yritykseltä myös siksi, että hyväkuntoiset työntekijät tekevät todennäköisesti parempaa tulosta ja voivat yleensä myös henkisesti paremmin kuin huonokuntoiset. Liikunnan tukeminen saattaa näkyä myös sairauspoissaolojen vähenemisenä. Yhteinen juoksuharrastus on omiaan lujittamaan me-henkeä talon sisällä.

Kaltaisellani pienyrittäjällä yrityksen rahat ovat yhtä kuin omat rahat, joten siinä mielessä on aivan sama, juoksenko tapahtumissa yksityishenkilönä vai yritykseni edustajana. Mutta jos yksikin takanani juokseva lukee juoksupaitani selkämyksen sloganin ja muistaa sen ansiosta yritykseni nimen, voi huomioarvo olla jopa parempi kuin huonosti toteutetulla lehti-ilmoituksella, joka ei välttämättä jätä ensimmäistäkään muistijälkeä.

Ja mitä hitaammin juoksee, sitä enemmän saa mainosaikaa samalla rahalla. Mikä mainio syy nautiskella tänä kesänä mahdollisimman monissa juoksutapahtumissa mahdollisimman verkkaisella askeleella.


Julkaistu Kunto & terveys -lehden numerossa 3/2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s