Avoin kirje asiakkailleni ja yhteistyökumppaneilleni

Juhannuksen alla vuonna 2016 minulla on yrittäjyyttä takana noin yhdeksän kuukautta. Toteuttamo VERBAALI on minun kolmas lapseni, jonka syntymää en oikeastaan koskaan pitänyt todennäköisenä.

En ole syntynyt yrittäjäperheeseen, joten minussa ei virtaa geneettinen yrittäjäveri. Olen aina pitänyt itseäni perusturvallisuutta ja palkallisia vuosilomia liiaksi arvostavana duunarityyppinä. Ei sellaisista ihmisistä ole yrittäjiksi.

Kuluneet kuukaudet ovat olleet mitä mainiointa aikaa kyseenalaistaa omia asenteitaan ja tapoja toteuttaa itseään ammatillisesti. En ole ehkä koskaan työelämässä ollut näin tyytyväinen tilanteeseeni kuin olen nyt. Ja uskokaa pois, silmitöntä innostumista ja palkitsevia onnistumisen tunteita olen toki saanut kokea myös ihan jokaisen työnantajani palveluksessa.

Rakastan tätä tunnetta, kun saan sanoa itselleni: Ähäkutti Terhi, sinä OLIT väärässä. Huomaatko nyt, miten paljon yksisilmäiset ennakkoluulosi itsestäsi ovat sinua rajoittaneet?

Huomaan. Todellakin.

Tyytyväisyys vallitsevaan tilanteeseen kumpuaa tietysti ensisijaisesti siitä, että töitä on riittänyt. Mitäpä sitä yrittäjän vapaudella ja vastuulla tekisi, jos kukaan ei palveluksiani tarvitsisi?

Siispä mitä suurin kiitos teille kaikille, jotka olette uskaltaneet luottaa aloittavaan yrittäjään ja uskoneet vastuulleni sangen isojakin toteutuksia.

Mikään ei tee minua yrittäjänä onnellisemmaksi kuin se, että suurin osa teistä on ymmärtääkseni kokenut saaneensa rahoilleen kelpo vastinetta. Tiedän, että jotkut ovat kokeneet saaneensa jopa enemmän kuin tilasivat. Siihen aion pyrkiä jatkossakin.

Tiedän, ettei yrittäjyys voi olla pelkkää pakahduttavaa onnentunnetta itsensä toteuttamisen vapaudesta, mutta ainakin lähtölaukaus yrittäjyyteen on ollut rohkaisevampi ja palkitsevampi kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Jos onnentunne onkin yrittäjänä suurempaa kuin palkollisena, niin varmasti suurempia ovat myös työhön liittyvät vastoinkäymiset.

Yrittäjän murheita on vielä vaikeampi rajata siviilielämän ulkopuolelle kuin palkollisen murheita.

Tämä yritys olen minä. Minä olen tämä yritys. Toteuttamo VERBAALI nukahtaa joka ilta kanssani samoihin lakanoihin ja herää niistä joinain aamuina virkistyneempänä kuin toisina.

Juuri nyt haluan nauttia tästä yrittäjyyden honeymoonista, jossa on siis räiskynyt odotettua palavammin. Lämmin kiitos, että olet ollut mukana honeymoonillani avainpelaajana.

Rentouttavaa kesää 2016!

tyytyväisyyskysely

Tulin valituksi THL:n Aikuisten terveys-, hyvinvointi- ja palvelututkimukseen. Sitä tässä juhannuksen alla parhaillaan täyttelen. Tämän rastin paikkaa ei tarvinnut kauaa miettiä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s