Muistikirja uuden ajan symbolina – parempaa vuotta 2021!

Yritykseni Toteuttamo Verbaali täytti tänä eriskummallisena vuonna viisi vuotta.

Kulunut vuosi on ollut raskas ja vaikea, mutta kevään syväkyykyn jälkeen mukavasti vilkastunut syksy antoi uskoa siihen, että eiköhän tästä kuitenkin eteenpäin porskutella. Tuon havainnon ja viiden yrittäjävuoteni kunniaksi päätin painattaa yritykselleni ikioman muistikirjan, joka on vielä tyhjää täynnä tulevaisuudella täytettäväksi.

Annoin muistikirjan tänä vuonna joululahjaksi asiakkailleni ja lähimmille yhteistyökumppaneilleni. En ole tätä ennen painattanut yritykselleni muuta ”brändättyä” kuin käyntikortit, joten kovakantisen, folioinnilla viimeistellyn muistikirjan kustannus kieltämättä hieman hirvitti.

Mutta halusin tämän muistikirjan tehdä kahdestakin syystä.

  1. Muistikirja on itselleni tärkeä symbolinen viesti siitä, että NYT kääntyi uusi valkoinen sivu Toteuttamo Verbaalin tarinassa. Olen tänä vuonna päivittänyt liiketoimintasuunnitelmani osana yrittäjän ammattitutkintoa. Tästä alkaa yritykseni uusi aikakausi, hieman uudella tekemisen meiningillä. Ei entisessäkään meiningissä mitään varsinaista vikaa ollut, mutta perusasioiden äärelle pysähtyminen ammattitutkinnon tarjoamassa valmennuksessa on avannut ajatteluani suuresti. Sitä on syytä juhlistaa uudella työvälineellä: Verbaalin ikiomalla muistikirjalla, joka kulkee jatkossa mukanani juttukeikoilla ja palavereissa.
  2. Mietitty erottuva sisältö (joka on siis asiakaslupaukseni), ei koskaan synny ilman huolellista suunnittelua. Suunnittelu voi tarkoittaa mindmap-kaavioita, avainsanoja, ranskalaisia viivoja, laskutoimituksia, visuaalista luonnostelua, syvällisiä haastatteluja, ohimennen kuultuja yksityiskohtia tai mieleen pyytämättä kirkastuneita oivalluksia, jotka on tallennettava heti, ennen kuin unohtuu. Luovuuslukkokin saattaa aueta kirjoittamalla yksityiseen muistikirjaan vallatonta puutaheinää. Testattu on.

Lopullinen työ syntyy itselläni aina tietokoneen äärellä, mutta kynään tarttuminen ja kynän rahina paperin pinnalla ajatusten järjestäjänä – sitä työvaihetta ei korvaa mikään. En voi, enkä halua olla jatkuvasti kiinni jossakin näyttöpäätteessä. Luovat ideani sekä haastattelut tallentuvat aina ensin muistikirjaan ja jalostuvat lopulta mietityksi sisällöksi valittuihin kanaviin.

Uskon vahvasti, että tässä digitaalisessa maailmassa on paljon hengenheimolaisiani: muistikirja ON pettämätön työkaveri monenlaisiin tarpeisiin. Se on vain saattanut unohtua. Siksi halusin painattaa muistikirjoja sen verran ison erän, että voin muistinvirkistykseksi jakaa sitä tarvitsijoille myös uusissa tulevissa kohtaamisissa.

Jos sinun yrityksesi etsii skarppia sisällöntuottajaa tai strategisempaakin kumppania viestintään tai markkinointiin Etelä-Suomen alueelta, kutsu minut kylään ensi vuonna (terhi.kangas(a)verbaali.fi /
050 555 2577). Lupaan tuoda muistikirjan mukanani!

Levollista joulun aikaa ja
ehdottomasti parempaa vuotta 2021!

Terhi Kangas, Toteuttamo Verbaali oy

Ps. Muistikirjan graafinen suunnittelu on luottokumppanini Petri Koivisto Designin tekosia, samoin kuin käyntikorttini, nettisivuni ja viisi vuotta sitten suunniteltu logoni. Muistikirja painettiin joutsenmerkillä varustettuna Kirjapaino Markprintillä täällä Lahdessa. Kiitos sujuvasta yhteistyöstä molemmille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s