Näin syntyi pienyrittäjien yhteismarkkinointikampanja, osa 2

…jatkoa aiemmasta postauksesta.

12.7. oli siis merkitty kahden pienyrittäjän toiminnan päiväksi. Silloin yhteismarkkinointivideomme syntyisi ja sillä salottisipuli.

Ilmeisesti kampanja oli hautunut kevään työkiireiden ohella jossain takaraivossa, sillä kun asiakkaiden töiden kanssa heinäkuun alussa helpotti, irtosi tulppa eräänä päivänä itseltäni ja näpyttääpaukutin kerralla nettisivustomme sisällön. Päänvaivaa aiheuttanut sivuston nimikin kirkastui kertalaakista mieleeni.

Lähetin tuotokseni Petrille 7.7. ja kysyin myös mielipidettä sivuston nimeen.

”Erittäin hyvää työtä. Ostan kaiken,” Petri vastasi.

Mahtavaa. Kyllä tämä toteutuu. Ihan varmasti toteutuu! Tosin videon tekeminen jännitti melkoisesti. Kyllähän sitä rutiinilla aina yhden nettisivuston tempaisee (huolimatta tarpeettoman kovasta itsekritiikistä, joka uhkaa usein torpedoida omia projekteja), mutta videon teko on niin uusi aluevaltaus, että voi apua. Mihin olimmekaan ryhtymässä?

käsiskuva

KÄSSÄRILEISKA, versio mitälie. Joskus copywriterkin innostuu piirtämään. Onneksi taitava kumppani saa ideasta kiinni!

Toimisiko videon käsikirjoitus alkuunkaan? Tulisiko toteutuksesta lainkaan sellainen, että sitä kehtaisi laittaa maailmalle? Mitä kaikkea sellaista hankaluutta videon tekemiseen saattaisikaan liittyä, josta olemme onnellisen tietämättömiä? Jospa vain kuvittelemme, että videon voi tuosta vain tekaista omin päin, mutta totuus on jotain ihan muuta? Koko videosta häviäisi idea, jos ostaisimme siihen apuja ulkopuolelta. Yksi tausta-ajatus oli nimenomaan viestittää, että tartumme rohkeasti hommiin idean iskiessä.

Ja sitä paitsi pelkkä yksittäinen nettisivusto olisi kampanjana aika valju.

Kuuden tunnin työsessio, minuutti videota

Tapasimme 12.7. heti aamusella Petrin toimistolla lähellä urheilukeskusta, joka siis tulisi olemaan videomme miljöö. Kävimme sähköpostitse pallotellun käsikirjoituksen vielä kerran läpi ja teimme siihen viime hetken muutokset, jotka napakoittivat sitä. Hyvä niin. Video ei saisi olla jaarittelevaa tyhjän länkytystä. Kuvasimme sisätiloissa muutamia testipätkiä ja treenasimme omia repliikkejämme.

prompteri

Köyhän miehen prompteri. Käsikirjoitus eli vielä kenraaliharjoitusvaiheessa, kun tekstistä paljastui turhia lauseita, jotka pilasivat puheen rytmin.

Sitten lähdimme kohti urheilukeskusta. Tarkkoja kuvauspaikkoja emme olleet etukäteen määritelleet, joten jo niiden haeskeluun meni oma aikansa. Kun sitten lopulta kuvauspaikat olivat löytyneet, kuvien rajaukset päätetty ja lunttilaput kiinnitetty kameraan, oli aika aloittaa nauhoitukset.

Jossain kohtaa alkoi jo tosissaan harmittaa, ettemme olleet käsikirjoittaneet videota sisätiloihin, joissa olosuhteita on helpompi hallita. Kuvauspäivänä sää vaihteli tummista pilvistä kirkkaaseen auringonpaisteeseen sekä koviin tuulenpuuskiin ja sadekuuroihin. Lisäksi stadionilla ajettiin nurmikkoa ja mäkihyppykatsomossa työmies nakutteli metalliputkia kuin viimeistä päivää.

Jos olosuhteiden olisi antanut lannistaa, olisimme lannistuneet. Mutta me olimme päättäneet, että video kuvattaisiin tänään, joten tulkoon taivaalta vaikka pieniä rupisia mummoja, me kuvaisimme. Ottaisimme niin julmetun monta otosta ja versiota, että materiaalista olisi pakko saada synnytettyä edes jonkinlainen videopätkä. Tätä projektia ei lykätä enää päivälläkään!

salppurilla_kuvaamassa

Kuuden tunnin kuvauspäivän jälkeen päätimme, ettei parempia olosuhteita enää odoteta, vaan se saa riittää, mikä nyt kasassa on. Väsymyskin alkoi jo näkyä amatööriesiintyjien suorituksissa, joten myös siinä mielessä oli järkevintä laittaa tavarat kassiin ja kiittää mahtavan erilaisesta työpäivästä.

Petri ilmoitti aloittavansa editoinnin heti kotiin päästyään. Ja kaikki pisteet ahkeruudesta – ensimmäinen versio videosta saapui sähköpostiini seuraavan vuorokauden puolella kello 00.50.

Avasin videotiedoston aamulla tärisevin sormin. Kun olin katsonut reilun minuutin mittaisen tuotoksemme, sydän hakkasi ilosta ja onnesta. Video ei ollut lähimainkaan täydellinen, mutta me olimme tehneet sen. Siinä se nyt oli. Julmettu työ ja minuutti valmista videota. Eläköön!

Ensimmäiseen versioon tehtiin lopulta vain pienenpientä hienosäätöä, sitten siunasimme sen valmiiksi. Se täytti omasta mielestämme sille asetetut tavoitteet, joten turha hieroa loputtomiin. Pisteen laittaminen lauseen perään on erityisesti pienyrittäjän työssä taito, joka on tietoisesti opeteltava.

Seuraavaksi Petri urakoi nettisivuston valmiiksi, jonka jälkeen jäimme odottamaan erään sivustolla esitellyn työn julkistusta, jonka jälkeen voisimme virallisesti laittaa kampanjan liikkeelle.

Se päivä on tänään 17. elokuuta. Tuntuu juhlavalta. Kaksi pienyrittäjää selätti tekosyyn nimeltä kiire ja toteutti vihdoin sen, minkä ideointi käynnistyi jo noin puolisen vuotta sitten.

Niin ja se video, se löytyy täältä.

Tervetuloa tutustumaan myös kampanjasivustoomme vaihtoehtomainostoimistolle.fi.


Kampanjaan kuuluu myös kaksi ilmoitusta loppuvuoden Päijät-Hämeen Yrittäjälehdissä sekä myöhemmin syksyllä toteutettava sähköpostisuora.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s